Almanya Aile Birleşimi Vizesi 1 – ERAYTUR.COM

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

almanya aile birleşimi vizesi nedir

Almanya aile birleşimi vizesi, Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan kişilerin başvurduğu vizedir. Başvuran kişi Almanya’da yaşamaktadır ve Türkiye’de yaşayan aile bireylerini yanına almak için D tipi olan vizeye başvurmaktadır. Vize başvurusunda diğer vize türlerine göre farklı belgeler talep edilmektedir. Tüm belgeleri eksiksiz ve talimatlar doğrultusunda hazırlamak önemlidir. Aksi durumda vize başvurusu reddedilebilir. Yatırılan vize ücreti de bu başvuru ile yanar ve yeni vize başvurusunda tekrar vize ücreti yatırılması gerekir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Nereye Başvurulur?

Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından yetki verilen kurumlara ya da Almanya Konsolosluklarına ve Almanya Büyükelçiliğine vize başvurularınızı yapabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Almanya aile birleşimi vizesi için başvuran kişilerin belge durumuna göre onaylanma süresi değişkenlik gösterebilir. Genel olarak belirtilen süre 3 aydır ancak bu durum bazı durumlarda daha uzun ya da daha kısa olabilir. Yaklaşık 3 ay sonrasında başvuru ile ilgili net bir sonuç elde edebilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Vize Başvuru Formu
    Form, Almanca dilinde olmalıdır. Eksik bilgiler olmamasına dikkat edilmeli ve sorulara karşı net, doğru cevaplar verilmelidir. Formda eksiklikler olması halinde vize başvurunuz onaylanmayacaktır. Vize başvuru formuna Almanya Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • Pasaport
    Başvurunun yapıldığı süreden itibaren en az 2 sene geçerliliğini koruyan pasaportlar olmalıdır. Evlilik sonrası değişen soy isim durumuna göre pasaportlar yenilenmelidir.
  • Biometrik Fotoğraf
    Vize başvurularında yer alacak olan fotoğraflar; 3,5×4,5 ölçülerinde, arka fonu beyaz ve son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Önceki vize başvurularında kullanılmış fotoğraflar Almanya aile birleşimi vizesi başvurularında geçerli olmayacaktır.
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği
    Evlilik sonrasında kişilere verilen Aile Cüzdanı, CIEC Anlaşması taraflarından olmayan Almanya ve Almanya aile birleşimi vizesi başvuruları için geçerliliğini korumamaktadır. Bu nedenle Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerine evliliğin kanıtı olarak Evlenme Kayıt Örneği alınmalıdır. Bu belge Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Müdürlüklerinden alınmaktadır.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
    Nüfus cüzdanının her iki yüzünün de çekildiği fotokopi örnekleri vize başvuru dosyasında yer almalı ve soy ismi değişikliği söz konusu ise kimliğin yenilenmesi gerekmektedir.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Daha önce yapılmış ise evlilik kayıtları, doğan çocuklara ait kimlik belgeleri, anne ve babaya ait kimlik belgeleri ve var ise başka ülkelere ait vatandaşlık belgeleri de ibraz edilmelidir.
  • İkametgah Belgesi
    Bağlı olunan nüfus müdürlüğü ya da muhtarlıktan alınan ikametgah belgesi de başvuru dosyasında olmak zorundadır.
  • Almanya’da Yaşayan Kişi Tarafından Talep Edilen Belgeler

    • Maaş Bordrosu
      Almanya’da yaşayan kişinin ailesinin geçimini sağlayacak finansal güce sahip olması gereklidir. Bu durumu kanıtlamak için son 3 ayı içeren maaş bordrosu talep edilmektedir. Devlet yardımı ya da kişinin Almanya’dan aldığı işsizlik maaşı kesinlikle geçim gücü olarak görülmemektedir.
    • Sağlık Sigortası
      Sigorta vize başvurusu esnasında en az 3 ay daha geçerliliğini korumalıdır. Güncel bir belge sunulmalıdır.
    • Kişilerin Eğer Var İse Önceki Evliliklerine Dair Belgeler
      Kişiler daha önce evlilik yapmış ise boşanma belgeleri, evliliğin tamamen bittiğine dair Almanya ya da Türkiye’den alınmış tenfiz kararı belgesi talep edilmektedir. Ölüm kayı örnekleri de aynı şekilde ibraz edilmelidir.
    • Eşlerin Sahip Oldukları Çocukları Hakkında Belgeler
      Nüfus kayıt örneğinin her iki yüzünün de çekildiği fotokopiler, yetkili merkezler tarafından talep edilmektedir. Eş ve çocukların bilgilerini içeren kimlik fotokopisi de bu belgeler arasında olmalıdır.
    • Almanca Bilgisini Sunan Belgeler
      Çocuklarda 16 yaşın altında Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda Almanca zorunlu değildir. Ancak eşlerde ve 16 yaşından büyük çocuklarda, A1 seviye dil sertifikası zorunlu kılınmaktadır. Bu belgeler Konsolosluk tarafından kabul görülen Goethe-Institut ve ÖSD kursları tarafından verilmektedir.

    Almanya aile birleşimi vizesi isminden de anlaşılacağı üzere, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’da yaşayan eşleri ve çocuklarının yanına yerleşebilmesi için başvurması gereken vizedir. Yine aynı şekilde, Türkiye’de yaşayan reşit olmayan çocukların da Almanya’da oturma izni alması için bu vize gereklidir.

    Almanya Aile Birleşimi Vizesi İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

    Almanya aile birleşimi vizesi alabilmek için ibraz edilmesi gereken belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler her yıl Alman Hükümeti tarafından belirlenmektedir.

    1. Başvuru Formu

    Başvuru formu eksiksiz bir biçimde ve Almanca olarak doldurulmalıdır. Alman temsilcilikleri bu formdan toplamda iki adet talep etmektedir. Başvuru formunda vermiş olduğunuz bilgiler, doğru ve tutarlı olmalıdır. Aksi takdirde başvurunuz iptal edilebilir.

    1. Pasaport

    Son 10 senede çıkartılmış olan ve güncelliğini koruyan pasaport gereklidir. Evlendiği için soyadını değiştirmiş olan kişilerin, mutlaka pasaportlarında da soyadlarını yenilemiş olmaları gerekmektedir.

    1. Vesikalık Fotoğraf

    En fazla 6 ay önce çektirilmiş vesikalık fotoğraf gereklidir. Bu fotoğrafta kişinin yüzü net olmalı ve herhangi bir aksesuar olmamalıdır.

    1. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği

    Evlilik belgenizi kanıtlamak için, uluslararası evlenme kayıt örneği almanız gereklidir. Bu belgeyi nüfus kayıt müdürlüklerinden alabilirsiniz.

    1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

    Nüfuz cüzdanının net bir şekilde çıkmış fotokopisi gereklidir. Soyadı değişen kişilerin, nüfus cüzdanını yenilemesi gereklidir.

    1. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

    Kişinin daha önce yapmış olduğu evlilikler, boşanmalar ve aile bilgilerinin yer olduğu bu belgenin de mutlaka ibraz edilmesi gerekmektedir.

    1. İkametgah Belgesi

    Kişinin güncel olarak ikamet ettiği yeri tebliğ eden belgenin ibraz edilmesi gereklidir.

    Almanya’da Yaşayan Kişilere Ait Belgeler

    Türkiye’de yaşayan eşin Almanya’ya taşınabilmesi için, Almanya’da yaşayan kişinin de ibraz etmesi gereken belgeler bulunmaktadır. Bunlar

    1. Maaş Bordrosu
    2. Sağlık Belgesi
    3. Önceki evliliklere dair belgeler
    4. Eşlerin çocukları hakkındaki belgeler
    5. Almanca bilgisini kanıtlayan belgeler
Almanya Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Nereye Başvurulur?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi uzun süreli Ulusal bir vize türüdür. Vize sahibi Almanya’da oturum hakkı kazanmaktadır.

Almanya Aile Birleşimi

Almanya aile birleşimi, T.C. sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların Almanya ülkesinde ikamet eden çocuklarının ya da eşlerinin yanında uzun süreli kalmak için başvurulan vize kategorisidir. Almanya aile birleşim vize türü ise ulusal (D tipi) vize kategorisi      içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle yapılacak olan uzun süreli başvurular direkt konsolosluğa ya da büyükelçiliğe yapılmaktadır.

Kişinin yapacak olduğu başvuru türüne göre de gerekli evrak listesi farklılıklar göstermektedir. Başvuru sahipleri Almanya aile birleşimi vizesi adına başvuruda bulunmadan önce gereken evrak ve güncel evrak listesine bakması yetkililer tarafından tavsiye edilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı Kalktı Mı?

Almanya aile birleşimi dil şartı bulunmaktadır. Almanya ülkesinde uzun süreli oturmak adına aile birleşim vizesine başvuru yapacak olan kişilerden A1 dil sertifikası talep edilmektedir. Dil sertifikası ise 6 aydan eski olmamalıdır. Eğer kişinin Almanya aile birleşim vizesinin gerekli evrakları içerisinde sunacak olduğu A1 dil sertifikası 6 aydan eski ise, sertifika yetkili makamlar tarafından geçersiz sayılacaktır.

Başvuru yapan kişilerin Almanya aile birleşimi vizesi almak ve ardından Almanya ülkesine gitmesi için A1 dil sınavını geçmesini sağlayacak bir Almanca öğrenmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra dil sınavından muaf bir durumda olmak için, ağır mağduriyet durumu bildirmek kişinin yapmış olduğu Almanya aile birleşimi vizesi için sonuç vermemektedir. Dil sınavından muaf bir durumda olmak adına ağır mağduriyet durumunun bildirilmesinin akabinde Almanya Yabancılar Dairesi kişinin mağduriyet durumunu araştıracaktır. Bu araştırma süresi ise uzun sürecektir.

Almanya aile birleşim vizesi için A1 düzeyinde Almanca öğrendiğini beyan edemeyen başvuru sahipleri, Almanya ülkesindeki yabancılar dairesi tarafınca kabul edilmeyecektir. Bu nedenle Almanya ülkesinde mevcut olan yabancılar dairesi makamı onay vermeden, büyükelçilik ve başkonsolosluk kişiye Almanya aile birleşimi vizesi verme hakkına da sahip değildir.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa

Almanya aile birleşimi yeni yasa, başvuru sahiplerinin bağlı bulunduğu büyükelçiliğe ya da başkonsolosluğa yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Alman vatandaşı ya da oturum iznine sahip olan kişilerin 18 yaş altında olan çocukları ya da Alman vatandaşı olan çocuğun anne ya da babası yapabilmektedir. Belirtilen her durum aşaması için prosedürler değişkenlik göstermektedir.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa 2023

Almanya aile birleşimi yeni yasa 2023 yılı itibari ile 18 yaşın üzerinde bulunan bir kişi, Almanya ülkesindeki ebeveynleri ile birlikte Almanya aile birleşimi vizesi yapması söz konusu değildir. Almanya aile birleşimi vizesi 2023 yılı şartları kapsamında 18 yaş adına halen uygulanan sınır devam etmektedir.

Bunun yanı sıra Almanya ülkesine eş durumundan gidecek olan kişilerin A1 belgesi zorunludur. Ancak A1 belgesi adına birtakım muafiyet şartları da bulunmaktadır. Bunlar;

  • Başvuru yapacak olan kişi, konsolosluk binasındaki vize randevusunda belirli bir düzey içerisinde Almanca konuşabilir ise ve bunun beraberinde Almanca konuşarak kendisini net bir şekilde ifade edebilir ise,
  • Bedensel, ruhsal ya da zihinsel bir nedenden kaynaklanarak Almanca dilinin öğrenemiyor ise ya da bu nedenler kapsamı içerisinde Almanca dil eğitimi alamıyor ise, bu durum güncel bir doktor raporu ile ispatlanabiliyorsa A1 dil belgesinden muaf tutulabilmektedir. Ancak belirtmek gerekir ise, Almanca dil eğitimine engel olacak kişisel durumlar geçerli sayılmamaktadır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Bekleyenler

Almanya aile birleşimi vizesi bekleyenler ve uzun süredir aile birleşim vizesi askıya alınmış olan başvuru sahipleri, Alman temsilcilikler aracılığı sayesinde ailelerine ulaştırılmaya başlanmıştır.

Almanya yeni tip Covid-19 salgını sebebi ile birçok ülkede yaşandığı gibi, Türkiye sınırları içerisindeki konsolosluklarda her türlü vize kategorisi işlemini durdurmuştur. Ancak, bir süre önce işlem yapmaya başlayan Almanya ülkesi, ticari amaç doğrultusunda yapılan başvuruları kabul ediyordu.

Zorunlu sebepler kapsamı dışında yapılacak olan vize başvuruları, Türkiye sınırları içerisinde Almanya’ya seyahat edilmesini istemeyen Alman hükümeti, geçen günlerde alınmış olan yeni bir karar ile Almanya aile birleşimi vizesi bekleyenler adına, başvuru sahiplerinden başvuruları alacağına dair bir bilgi duyurmuştur. Daha önceden başvuruda bulunanların ve işlemleri biten kişilerin, vizelerinin pasaportlarının içerisine basılarak teslim edilme aşamasına geçildiğini belirtmiştir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya aile birleşimi vizesi, T.C. sınırlarından Almanya ülkesine uzun süreli eş ya da aileler için başvuruda bulunduğu bir vize kategorisidir. Bu vize kategorisi aynı zamanda Almanya ulusal vize (D tipi vize) olarak da geçmektedir.

Başvuru sahiplerinin yapacak olduğu Almanya aile birleşimi vizesi, vize merkezleri ya da vize başvuru firmaları tarafından kabul edilmemektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler direkt olarak başvurularını büyükelçiliğe ya da başkonsolosluğa yapmaları gerekmektedir.

Bunun yanı sıra uzun süreli yapılacak olan vize başvuruları, vize merkezleri ya da vize başvuru firmaları tarafından yapılmamaktadır. Bu tip vize başvuruları için kişiler direkt olarak başkonsolosluğa ya da büyükelçiliğe giderek yapması gerekmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2019

Almanya aile birleşimi vizesi, Almanya ülkesindeki oturum izni ya da vatandaşlığı olan bir eşin ya da akrabanın yanına gidebilmek adına başvuru yapılması gereken bir vize türüdür. Almanya ülkesi adına yapılacak olan aile birleşimi vizesi alışılmışın dışında olan bir vize kategorisi olduğu için ve konsolosluk tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulmasından kaynaklanarak vize sonuçlanma süresi uzun sürebilir.

Ancak, belirtilmesi gereken nokta ise başvuru yapacak olan kişi başvuru esnasında eksik evrak, hatalı beyan ya da herhangi bir sebepten dolayı yapmış olduğu başvuruyu olumsuz etkileyecek bir etken mevcut değil ise, başvuruda bulunmuş olduğu ulusal vize başvuru süreç değerlendirmesi ve sonuçlanma aşaması 3 ayı bulabilmektedir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Ret Nedenleri

Almanya aile birleşimi vizesi ret nedenleri, yetkili makamlar tarafından talep edilen evrakların eksik gönderimi, hatalı bilgilerin beyan edilmesi ve yetkili makamların istediği kriterlerde olmayan her başvuru bu nedenler doğrultusunda reddedilmektedir. Başvuru yapacak olan kişinin bu evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde ibraz etmiş olması, yine de yapmış olduğu vize başvurusunun onaylanacağı anlamını taşımamaktadır.

  • Kişinin maddi durumu (kazancı) ve ikamet etmiş olduğu ev uygun değil ise,
  • A1 seviyesinde bir dile sahip değil ise ve ilgili kurumlar tarafından yapılan sınavlarda başarı elde edememiş ise,
  • Adli sicil raporu temiz değil ise, yapmış olduğu başvuru ret kararı ile sonuç alacaktır.

Almanya Aile Birleşimi Dil Şartı

Almanya aile birleşimi dil şartı, A1 seviyesinde bir sertifika ile yetkili makamlara beyan edilmesi gerekmektedir. Almanya aile birleşimi adına talep edilen A1 sertifika evrakı kaldırılmamıştır. Bu nedenle başvuru sahipleri Almanya aile birleşimi vizesi adına yapacak oldukları vize başvurusunda muhakkak Almanca bildiğine dair bir onaylı sertifika belgesini de yetkili makamlara beyan etmesi gerekmektedir.

Bunun yanı sıra Almanya aile birleşiminde gerekli olan dil şartı için başvuru sahipleri bazı nedenlerden dolayı muaf tutulabilmektedir. Bu nedenler ise;

  • Kişinin zihinsel, bedensel ya da ruhsal bir nedeninden dolayı doktordan alınmış olan güncel bir rapor,
  • Eş durumunda yapılacak ise, evliliğinin Almanya ülkesine gelmeden önce yapılmış olması gerekmektedir.

Almanya Aile birleşimi Vizesi S.S.S

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Aile birleşimi vizesi uzun süreli vize türü olan D tipi vizeye girmektedir. Almanya’da yaşayan kişinin Türkiye’de yaşayan ailesini yanına alabilmek adına başvuru yapmasıyla süreç başlamaktadır. Kişilerin yetkili konsolosluk ya da büyükelçiliklere başvuru yapmaları gerekmektedir. Eksiksiz hazırlanan bir dosya ile başvuru yapıldıktan sonra ortalama 90 gün sonrasında vize başvurusunun olumlu, olumsuz olmasıyla ilgili kesin bir bilgi elde edilebilir. Aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin A1 seviyesinde Almanca bilmesi zorunludur.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa Nedir?

Soru aile birleşim vizesi alacaklar tarafından sorulmaktadır. Aile birleşimi için çıkarılan yeni yasa da Almanya’da yaşama hakkı elde eden kişilerin ailelerine vize alma, Almanya’da yaşama gibi başvurularında bazı kolaylıklar sağlamaktadır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İşlemleri Almanya dış temsilciliklerinden randevu alınarak yapılmaktadır. Gerekli belgeler eksiksiz ve hatasız olarak tamamlandıktan sonra vize başvuru sahibi vize başvuru dosyasını dış temsilcilik vize bölümüne teslim eder.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?

Almanya Aile Birleşimi vizesi alabilmek için Almanya vatandaşı bir kişi ile evlenmiş olmak veya Almanya’da yaşayan bir aile bireyinin bulunması gerekir. Almanya’da yaşayan aile bireyi Almanya oturma iznine ve çalışma iznine sahip olmalıdır. Gerekli kişisel belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanarak vize başvuru dosyası oluşturulmalıdır.

 

Almanya Büyükelçiliği sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya vize türleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Almanya Aile Birleşimi Vize Ücreti Ne Kadar?

Bir Alman vatandaşı ile evleneceklerin merak ettiği sorulardan birisidir. Alman vatandaşla evlendikten sonra orada yaşamak için aile birleşim vizesi almalısınız. Bu vize 380 Euro’dur. Bu vizeyi alabilmek için belli şartları taşımalısınız.

Almanya Aile Birleşimi Vize Süresi Ne Kadardır? 2023

Bu soruyu aile birleşim vizesine sahip olmak isteyenler bilmelidir. Belgenin onaylanma süresi bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Genelde vize süresi 3 ay olarak konur. Durumdan duruma bu süre değişiklik gösterebilir.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa İle Nasıl Olmaktadır?

Sorusunu aile vizesi almak isteyenler sormaktadır. Aile vizesi için öncelikle konsolosluğa başvuru yapılmaktadır. Önceden aile üyelerini yanına almak daha zordu. Şu an bir kişiye vize çıktığı zaman çekirdek ailesi için işlemler kolaylaştırılmaktadır.