Kayseri Fahri Konsolosluğu Kayseri ve çevresinde görev yürütmektedir. Fahri konsolosluklar, konsolosluk kurulması şart olmayan yerlerde görev alarak ticari faaliyetleri hızlandırırlar. Ticari faaliyetler konusunda görevli olan Fahri konsolosluklar, çevre illerde de hizmet vermektedir.
Kayseri Fahri konsolosluğu sadece Kayseri’de değil çevre illerde de hizmet vermektedir. Hizmet verdiği iller Kayseri, Tokat, Sivas, Malatya ve Yozgat şehirleridir. Bu şehirlerde ikamet eden vatandaşlar vize başvuru işlemlerin gerçekleştirebilirler.
Kayseri Fahri Konsolosluğu Vize Başvuruları
Vize başvuru işlemleri Almanya konsolosluğu ve Almanya Büyükelçiliği aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Vize başvurusu esnasında yapılacak olan ilk işlem, vize başvuru formunu doldurmaktır. Vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru biçimde doldurmak hayati önem taşır. Zira yapılacak olan bir hata ve eksik bırakılacak bir yer, başvurunun iptal olmasına neden olabilir. Vize başvuru formunda doldurulan alanlar kesinlikle doğru bilgiler içermelidir. Yine hazırlanmış olan bu form, mutlak suretle ıslak imza ile imzalanmalıdır. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
Gerekli Evraklar
Vize başvurusu esnasında istenen çeşitli evraklar bulunmaktadır. Bu evraklar şu şekildedir;
- Pasaport
Çıkartılmasının üzerinden en fazla 10 yıl geçmiş, halen güncelliğini koruyan ve deforme olmamış pasaport. Yine pasaportta gerekli işlemlerin yapılabilmesi için iki sayfa boşluk bulunmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Arkalı önlü nüfus cüzdanı fotokopisi.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, e devlet üzerinden temin edilebilmektedir.
- Biyometrik Fotoğraf
Arka plan beyaz renkte olan, kişinin yüz hatlarının net olarak seçilebildiği biyometrik fotoğraf.
Bu evraklar vize başvuru formu ile teslim edilmesi gereken evraklardır. Getirmiş olduğunuz evraklardaki bilgiler, vize başvuru formunda yer alan bilgilerle tam olarak uyum göstermelidir. Aksi takdirde başvurunuz reddedilecektir.

Almanya vize almak isteyen kişilerin korona aşısı olması konsolosluk ve ülke için en önemli faktörlerden biridir. 18 yaşından büyük olan tüm bireylerin en az 2 doz aşı olmuş olması gerekir. 18 yaşından küçük 6 yaşından büyük bireyler için ise PCR testi alınarak sonucun negatif olması beklenir.
Almanya davet mektubu içerisinde tarih ve belgenin oluşturulduğu yer yazılmalıdır. Hazırlanan davetiye doğrudan konsolosluğa hitaben olacak şekilde oluşturulmalıdır. Ayrıca davet edilen kişinin adı, soyadı, adresi, telefon numarası, doğum tarihi, kişilerin arasındaki ilişki, ziyaret amacı ve ziyaret edecek kişinin konaklama / giderlerinin nasıl olacağı yer almalıdır.
Almanya’ya istekle gitmek için gerekli evraklar davetiye, vize başvuru formu, banka hesap dökümü ve maddi belgeler, seyahate uygun rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası, pasaport, biyometrik fotoğraf, mesleğinize ilişkin evraklar ve vize dilekçesi teslim edilmelidir.
Fahri Konsolos bir ülkenin yabancı bir ülkede temsilcisi olan kişidir. Bazı ülkeler kimi ülkelerde dış temsilcilik açmaz. Bu durumda o ülkeleri temsilen bazı kişiler görevlendirilir, bu kişilere Fahri Konsolos denir.
Bazı ülkeler Fahri Konsoloslarına vize işlemlerini yürütme yetkisi vermektedir. O ülkenin dış temsilciliğinin bulunmadığı ülkelerde Fahri Konsoloslar vize işlemlerini yürütebilir.
Almanya Ankara Büyükelçiliği sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Almanya vize işlemleri hakkında bilgi alınız.