
Almanya Hakkında
1871 yılında ulusal birliğini sağlamış olan Almanya, Amerika’dan sonra en çok göç alan ikinci ülke konumundadır. Bunda güçlü ekonominin ve iş olanaklarının fazla olması oldukça etkili olmuştur. Özellikle 70’li yıllarda ülkemizden de oldukça fazla göç alan Almanya, bugün hala milyonlarca Türk vatandaşına ev sahipliği yapmaktadır.
Almanya Avrupa’nın en önemli sanayi kenti olarak karşımıza çıkmaktadır. Resmi dili Almanca olan ülke, farklı milletlere ev sahipliği yapmasıyla da öne çıkar.
Almanya İklimi
Almanya’nın en önemli özelliği her mevsim bolca yağış almasıdır. Karasal iklime sahip olan Almanya, kışları oldukça soğuk geçirirken, yaz aylarını ise ılık geçirir.
Ekonomi ve Kültür
Almanya hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de ekonomi ve kültürdür. Oldukça büyük bir sanayi ülkesi olan Almanya, ekonomik yönden çok fazla gelişmiştir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra tamamen yerle bir olan Almanya bugün dünyanın en iyi sanayisine sahip iki üç ülkeden birisi konumundadır.
Almanya kültürü de önemlidir. Her yıl onlarca kültür sanat festivaline ev sahipliği yapan Almanya, bu konuda da başı çeken ülkeler arasında yer alır.

Almanya Avrupa Birliği’nin önder ülkelerinden biridir. ABD’lerinden sonra dünyada en çok göçmen alan ikinci ülkedir.
Almanya’da Eğitim
Her yıl yüzbinlerce genç, dünyanın her yerinden Almanya’ya eğitim amacıyla akın etmektedir. Bunda Almanların harika eğitim yapısı ve bilim adamı yetiştirme potansiyeli büyük önem taşır.
Almanya’da çoğu üniversitenin ücretsiz olarak eğitim veriyor olması, Almanya’nın cazibesini oldukça arttıran unsurlar arasında yer alır. Bilim adamı yetiştirme konusunda en önde gelen ülkelerden bir tanesi olan Almanya, eğitim konusunda öncü olmayı da sürdürmektedir.
Almanya Vizesi
Almanya hakkında merak edilen bir diğer konu vize işlemleridir. Almanya’yı ziyaret edebilmek için, kişinin Schengen vizesi alması gerekmektedir. Schengen vizesi, Almanya’ya giriş için zorunludur. Schengen başvuru formu hem Almanca hem de Türkçe olarak doldurulmalı ve tamamen doğru bilgiler içermelidir. Aksi takdirde başvurunuz iptal olabilir.
Almanya Hakkında S.S.S
Almanya Hakkında İlginç Bilgiler Nedir?
Almanya’nın %33’ü ormanlar ve ormanlık alanlar tarafından işgal edilmiştir. Almanya, Avrupa Birliği üyesidir. Alman Üniversitelerinde eğitim hem Almanlar hem de Alman olmayanlar için ücretsizdir. Ülkede 2100 kadar kale var. Almanya’da yaklaşık 1500 çeşit farklı bira bulunmaktadır. Almanya’nın sınır komşuları Danimarka , Lüksemburg, Belçika , Polonya, Fransa vb. Almanya, dünyanın en yoğun nüfuslu ülkelerinden biridir. Ülkede 16 eyalet vardır ve tüm eyaletler kendi işleyişinde özerktir. İç meseleleri anayasalarına tabidir. Dünyada ilk basılı kitabın Almanca olduğu gerçeğini duyunca şaşırmış olmalısınız. Almanya, yıllık yayınlanan kitap sayısı bakımından önde gelen bir ülkedir. Bir yılda 94.000’den fazla kitap yayınlanır. Almanca, Almanya, İsviçre , Lüksemburg gibi ülkelerin resmi dilidir . Berlin, Avrupa’nın en büyük tren istasyonuna sahiptir. Berlin, Fransa’nın başkenti Paris’ten dokuz kat daha büyük. Almanca “Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft” kelimesi 79 harf uzunluğundadır ve dünyada en uzun yayınlanan kelimedir. Almanya’da 300’den fazla ekmek çeşidi bulunmaktadır. Almanca, dünyada en yaygın olarak öğretilen üçüncü dildir. Almanya otomobil alanında hakimdir ve Almanya’nın önde gelen otomobil markalarından bazıları Mercedes, BMW ve Audi’dir. Almanya, Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisi ve ABD, Çin ve Japonya’dan sonra dünyanın dördüncü büyük ekonomisidir. Almanya’da 100’den fazla sosis çeşidi bulunmaktadır. Almanya, dünyanın en büyük ikinci bira tüketicisidir.
Almanya Hakkında-Almanya'da Türk Nüfus Ne Kadar?
Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı resmî veriye göre 2023 yılı itibarıyla Almanya‘da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.
Almanya Hakkında- Almanya Ekonomisi Ne Durumda?
ALMANYA EKONOMİSİ (2023) GSYİH (milyar Dolar) 3,863 Reel GSYİH Büyüme Oranı (%) 0,6 Nüfus (milyon) 83 Nüfus Artış Hızı (%) 0,3 Kişi Başına GSYİH (PPP, Dolar) 53,567 Enflasyon Oranı (%) 1,3 İşsizlik Oranı (%) 3,5 İhracat (milyar Dolar) – fob 1,464 İthalat (milyar Dolar) – fob 1,217 Kaynak: Economist Intelligence Unit (2023) Başlıca Ticaret Ortakları: Çin, Fransa, ABD, Hollanda İhraç Edilen Başlıca Ürünler: Kara ulaşım araçları, giyim eşyası ve aksesuarları, tekstil elyafı ve mamulleri, meyve ve sebzeler, enerji üreten makine ve cihazlar, haberleşme cihazları, elektrikli makine ve cihazlar, metallerden nihai ürünler, kauçuk ve mamulleri, motorların aksam parçaları. İthal Edilen Başlıca Ürünler: Kara ulaşım araçları, sanayi kollarında kullanılan makine ve cihazlar, plastik ve plastikten mamul eşya, elektrikli makine ve cihazlar, enerji üreten makine ve cihazlar, demir-çelik, eczacılık ürünleri ve organik kimyasal ürünler, vinil polimerleri, silikonlar.
Almanya Büyükelçiliği sitesinden bilgi alabilirsiniz.
Almanya vize ücretleri sayfamızı ziyaret ediniz.