Almanya Vizesi 1 – ERAYTUR.COM

Almanya Vizesi

Almanya vizesi idata

Almanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın umuma mahsus pasaport sahibi olması halinde alacakları Almanya vizesi, aynı zamanda Schengen Bölgesi için giriş vizesi olarak kabul edilmektedir.

Schengen Bölgesi içerisinde yer alan Almanya’ya giriş hakkı alan başvuru adayları için bu vize ile diğer bölgeye üye ülkelere seyahat de mümkün olmaktadır.

Bu noktada önemli olan vizeyle giriş yapılan ülkenin, vize için başvurulan ülke ile aynı olması ve vize başvurusu dahilinde seyahat edilecek diğer ülkelere dair planlamaların rezervasyon ve biletlerle açıklamasıdır.

Ayrıca alınan vizenin geçerlilik süresi tüm seyahati kapsamakta yani alınan Schengen vizesi ile maksimum 90 gün olabilen konaklama hakkı geçilmemelidir.

Almanya’ya 90 günü aşan sürelerle seyahatte bulunmak isteyenler D sınıfı yani ulusal kapsamlı vize almakla yükümlü olacaklardır. Kısa süreli seyahatler için geçerli olan Schengen vizeleri ise C sınıfına dahil edilmekte, bu vizeler her ne amaçla olursa olsun 90 gün sınırıyla verilmektedir.

Ulusal vize için istenen belgeler ise kısa süreli Almanya vize başvurusu için gerek belgeler ve prosedürlerden farklı olmaktadır. Bu konuda başvuru yapılacak olan visa center yetkilileri detaylı bilgileri sağlamaktadır.

Başvuruların değerlendirilmesinde ve karar varma konusunda Almanya dış temsilcilikleri tek yetkili kurumdur. Visa center çalışanları yalnızca evrakların düzenlenmesinde yardımcı olabilmekte, başvuru dosyanın istenen formatta olup olmadığını teyit etmekte ancak karar sürecinde fikir beyan edememektedir. Bu sebeple başvuruların şahsi olarak Almanya Başkonsolosluğuna, Almanya Büyükelçiliğine ya da Almanya Konsolosluklarına yapılması mümkün olsa da herhangi bir aksi durumla karşılaşmamak adına genelde kısa süreli vizelerde visa center aracılığıyla başvurular yapılmaktadır. Bu şekilde hem süreç çok daha hızlı ve pratik olmakta hem de Almanya vize reddi durumuna dair riskler azaltılmaktadır. Ancak uzun süreli izinlerde yani ulusal vizelerde başvuruların direkt olarak Almanya Başkonsolosluğuna, Büyükelçiliğine ya da Konsolosluklarına yapılması zorunludur.

Kişilerin vize merkezlerine dosyalarını sunmaları için seyahat gününden önceki son 1 ay içerisinde işlemlerini başlatmış olmaları önerilir. Her ne kadar temsilcilik yetkililerinin bu konuda kesin bir açıklaması olmasa da evraklarda olabilecek hata ya da eksikleri telafi edebilmek adına seyahatten 1 ay öncesinde Almanya vize başvuru işlemlerinin tamamlanmış olması tavsiye edilmektedir. Eğer kişi Almanya oturum izni gibi bir uzun süreli vize kapsamında başvurusunu yapacaksa, bahsedilen bu süre 3 ay olarak önerilir.

Almanya’yı ziyaret etmek isteyen, bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk olarak Almanya vizesi almaları gerekmektedir. Eğer başka bir ülkeye ziyaret esnasında alınmış güncel bir Schengen vizesi varsa, ekstradan Alman Schengen vizesi için başvurmaya gerek yoktur.

Schengen vizesi sınırsız bir seyahat hakkı tanımamaktadır. Schengen vizesi ile yalnızca 90 gün dolaşım hakkın tanınmıştır. Daha uzun süre Almanya’da kalmak isteyenler Almanya Ulusal Vizesine başvurmak durumundadırlar.

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi adını 1995’te yürürlüğe girmiş olan Schengen Sözleşmesi’nden almıştır. Sözleşmeye göre, sözleşmeye imza atan ülkeler arasında 90 günü aşmayacak biçimde serbestçe seyahat etme hakkı tanınacaktır. Sözleşmede toplam 26 ülkenin imzası bulunmaktadır. Bu ülkeler Almanya, Avusturya, Çekya, İsviçre, Norveç, Yunanistan, İzlanda, Slovenya, Slovakya, Polonya, Portekiz, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Liechtenstein, Macaristan, İtalya, Hollanda, İspanya, Fransa, İsveç, Finlandiya, Estonya, Danimarka ve Belçika’dır.

Schengen vizesi sahibi olan kişiler 90 gün boyunca bu ülkelere aynı vizeyi kullanarak giriş yapma şansına sahiptirler. Ancak bu ülkelere seyahate mutlaka vizenin alınmış olduğu ülkeden başlanması gerekmektedir.

YouTube video

Almanya Vizesi Kaça Ayrılır?

Almanya vizesi seyahat amaçlarına göre farklı şekilde ayrılmıştır. Bu nedenle seyahat amacını belirleyip, buna göre vize başvuruşu yapmak büyük önem taşır.

  1. Almanya Vizesi C Tipi Vize

Bu vize Almanya’yı kısa süreliğine ziyaret etmek isteyen kişilerin almış olduğu vize çeşididir. Genel olarak turistik geziler ya da eğitim sebebiyle yapılan ziyaretler için alınır.

  1. Almanya D Tipi Vize

90 gün ve üzeri bir zamanda konaklamak isteyen kişiler Almanya D Tipi Vizeye başvurmalıdırlar. Genellikle Erasmus için gelen öğrencilerin başvurmuş olduğu vize tipidir.

  1. Almanya Transit Vizesi

Almanya üzerinden aktarmalı olarak başka bir ülkeye seyahat edecek olan kişilerin alması gereken vize tipidir.

Almanya vizesi ücretleri kategorilerine göre farklılık göstermektedir. Almanya vize fiyatları her sene Alman konsolosluğu tarafından belirlenir.

almanya-vizesi-bilgi

Almanya kısa süreli ve uzun süreli vize türlerine vize başvuru merkezleri üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

 

Almanya Vizesi Merak edilenler

Schengen Vize Ücreti 2023 Ne Kadar?

Schengen vizesi almak isteyenler sorunun cevabı sürekli aranmaktadır. Schengen vize ücreti 2023 yılında 60 Euro’dan 80 Euro’ya çıkartılmıştır. Eğer vize alınacaklar arasında 6-12 yaş varsa ücret 40 Euro’dur. Yanınızdaki çocuk 0-6 yaş arasında ise ücrete tabii değildir.

Almanya Vize Ücreti + İdata Koordinasyon Ücreti

Almanya için vize alacaklar için önemli bir sorudur. Eğer 12 yaşından büyükseniz 80 Euro ödersiniz. Eğer yanınızda 6-12 yaş arasında bir birey varsa 40 Euro ödersiniz. 0-6 yaş için her şey ücretsizdir.

Almanya Vize Ücreti 2023 Nasıl Ödenir?

Bu soru Almanya’ya gitmek isteyenlerin merak edeceği bir sorudur. Ödemeniz gereken tutar 80 Euro’dur. Aldığınız ek hizmetleri de tutara dahil edebilirsiniz. Bu toplamı isterseniz nakit isterseniz kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Almanya Vize Ücretleri Ne Kadardır?

Bu soru Almanya’ya gideceklerin cevabını merak ettiği sorulardandır.  Almanya’ya gidiş için vize ücreti ve hizmet bedeli olarak 12 yaş üstünden 80 Euro alınmaktadır. 6-12 yaş arası bu ücret 40 Euro’ya inmektedir.

Almanya Vize Ücreti Öğrenci Nasıl Ödenir?

Bu soru öğrenci olup yurt dışına çıkmak isteyenlerin kafasını kurcalamaktadır. Almanya’ya gidebilmek için vize ücreti ve hizmet bedeli ödemelisiniz. Bu ücreti nakit olarak veya Türkiye’de geçerli olan kredi kartları ile ödeyebilirsiniz.

Pasaport Vize Ücretleri 2023 Ne Kadar?

Yurt dışına çıkmak isteyenlerin sorabileceği sorulardandır. Ücret süreye göre artmaktadır. 6 ay için 170 TL, 1 yıl için 148 TL, 2 yıl için 405 TL… olarak artar. Değişmeyen defter ücretidir 133,50 olarak tahsil edilir. Vize bedeli ile birlikte ödemelisiniz.

Aile Birleşimi Vizesi Bekleyenler 2023 Yılında Daha Ne Kadar Beklerler?

Almanya aile birleşimi vizeleri korona virüs sebebi ile askıya alınmıştı. Alman Konsoloslukları da artık aile birleşim vizelerini ailelere ulaştırmaya başladılar. Bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak süre sürekli değişebilir. Sabırlı olmanızda fayda var.

Almanya Aile Birleşimi Vize Bekleyenler 2023’de Ne Yapmalı?

 Sorusu aile vizesi için başvuru aşamasında olanların sorduğu sorudur. Eğer ki başvurunuzu başarı ile tamamladıysanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok yapmanız gereken tek şey sürecin işlemesi için zaman vermektir. Şu sıralar Covid-19 önlemleri nedeni ile işlemler yavaşlamıştır.

Almanya Aile Birleşimi Yeni Yasa Nedir?

Soru aile birleşim vizesi alacaklar tarafından sorulmaktadır. Aile birleşimi için çıkarılan yeni yasa da Almanya’da yaşama hakkı elde eden kişilerin ailelerine vize alma, Almanya’da yaşama gibi başvurularında bazı kolaylıklar sağlamaktadır.

 
Almanya Büyükelçiliği sitesini ziyaret ediniz.

 

Almanya Vizesi S.S.S

 

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

• Almanya kısa süreli vize başvuruları Almanya dış temsilciliklerinin yetkilendirdiği yetkili vize başvuru merkezleri üzerinden yapılabilmektedir. • Almanya uzun süreli vize başvuruları ise vize başvuru sahibi tarafından bizzat Alman dış temsilciliklerine yapılır. Vize başvuruları için mutlaka randevu alınmalıdır.

Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya vize başvuru işlemi tamamlandıktan sonra Almanya vize başvurularının sonuçlanma süresi genelde 5 iş günüdür. Bu süre bazı durumlarda 15 günü bulabilir.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya vizesi alabilmek için temel evraklar şunlardır: Pasaport Kimlik belgesi renkli fotokopisi 2 adet biyometrik fotoğraf Otel-ulaşım rezervasyonları Eski Schengen vizelerinin fotokopileri Nüfus kayıt örneği Almanya vize başvuru formu Almanya vize başvuru dilekçesi Banka hesap özeti Gelir belgeleri Seyahat sigortası Bunların dışında vize başvuru sahibinin mesleğine ve seyahat amacına göre ek belgeler gerekmektedir.

Almanya Vizesi Kaç TL?

2023 Yılı İçin Belirlenmiş Almanya Vize Ücretleri ✅ Turistik Vize Ücretleri 80 Euro ✅ Ticari Vize Ücretleri 80 Euro ✅ Aile Ziyaret Vize Ücretleri 80 Euro ✅ Aile Birleşimi Vize ve Çalışma Vize Ücretleri 140 Euro

 

Ankara Büyükelçiliği 2 – ERAYTUR.COM

Ankara Büyükelçiliği

Ankara Almanya Büyükelçiliği iletişim bilgileri

Almanya Ankara Büyükelçiliği kısa ve uzun süreli Almanya vizeleri hakkında son karar verici dış temsilciliktir.

Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Almanya’ya seyahat izni alabilmesi için başvurulan kurumdur. Almanya Ankara Büyükelçiliği hem Türk vatandaşlarının hem de Alman vatandaşlarının mağdur olmaması için çalışmaktadır.

Türkiye’de ikamet eden Alman vatandaşlarının evrak işleri yine Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile yapılmaktadır

Pasaport İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport yenilemek için Almanya büyükelçiliğine başvurması gerekmektedir. Almanya pasaportunu yenilemek için gerekli evraklar bulunmaktadır.

  1. Eksiksiz ve hatasız biçimde doldurulmuş ve ıslak imza ile imzalanmış başvuru formu
  2. Şimdiye kadar kullanmış olduğunuz ve yenilemek istediğiniz pasaport
  3. Eğer Almanya doğumlu bir Türk vatandaşıysanız, Almanya doğum belgenizi gösteren evrak.
  4. Türkiye’de doğduysanız, uluslararası geçerliliği olan doğum belgesi (nüfus müdürlüğünden alınabilir)
  5. Almanya’da evlendiyseniz, bunu belgeleyecek olan bilgiler ve evraklar
  6. Türkiye’de evlendiyseniz, uluslararası evlilik belgesi. Bu belge de yine nüfus müdürlüklerinden temin edilebilir.
  7. Eğer evlilikten sonra soyadınız değiştiyse bunu gösteren belge.
  8. 2 adet arka fonu beyaz olan ve son 6 ayda çekilmiş olan biyometrik fotoğraf.
  9. Almanya’da ikametinizi sonlandırdığınıza dair almış olduğunuz belge
  10. İkamet izni ya da mavi kart örneği. Çifte vatandaşlar olanlar için ise Türk kimlik belgesi yani nüfus cüzdanı
  11. Eğer sonradan Alman vatandaşı olduysanız, bunu doğrulayan ve geçişinizi gösteren belge
  12. Doğduğunuzdan bu yana tüm bilgilerinizi gösteren, vukuatlı nüfus kayıt belgesi. E devlet üzerinden temin edilebilir
  13. Nüfus müdürlüğünden almanız gereken ikametgah belgesi.
  14. Pasaportunu kaybeden ya da çaldıran kişiler için, emniyet müdürlüğünden alınması gereken giriş çıkış belgesi. Yine bunu alabilmek için kayıp ihbarı yapmış olmanız gerekmektedir.

İstenilen tüm belgelerin orijinali ve fotokopisi bulunmalıdır. Gerekli durumlarda Alman konsolosluğu sizden ek evrak talep edebilmektedir.

ankara-almanya-buyukelciligi

Almanya Ankara Büyükelçiliği S.S.S

Almanya Ankara Büyükelçiliği İşlemleri Nelerdir?

Büyük illerde açılan Alman Konsoloslukları ülke içerisinde bulunan Alman vatandaşlarının uluslararası alanda ihtiyacı olan konularda yardım etmektedir. Almanya’ya gitmek isteyen kişilerin vize başvuruları, pasaport işlemleri veya Alman vatandaşı olup Türkiye’de bulunan kişilerin evlenme ya da boşanma gibi işlemler de konsolosluklar aracılığıyla yapılmaktadır. Alman vatandaşlarının emeklilik işlemlerini yapabildiği kurumlarda Alman Konsolosluğu’dur.

Almanya Ankara Büyükelçiliği Adresi Nedir?

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği, PK 54, Çankaya, 06552 Ankara, Türkiye

Almanya Alman Konsolosu kimdir?

Almanya Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'dur.

Almanya Konsolosluğu Randevu Nasıl Alınır?

Almanya uzun süreli vizeler için vize başvuru sahibi şahsen Alman Konsolosluğundan randevu alarak vize başvurusunda bulunmalıdır. Randevu saati ve tarihi Almanya Konsolosluğu vize bölümünce verilmektedir.

Ankara Alman Konsolosluğu Hangi İllere Bakıyor?

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van,Yozgat, Zonguldak

 

Almanya Büyükelçiliği sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Güncel 3 – ERAYTUR.COM

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Güncel

Almanya aile ziyareti vizesi bilgileri

Almanya’ya aile veya akrabalarını ziyaret etmek amacıyla seyahat etmek isteyen vatandaşların en yakın Almanya Konsolosluklarına başvuruda bulunması gereken vize türü Aile Ziyareti Vizesi‘dir. Bu durumdaki kişilerin başvurularının kabulü için en az 6 ay süre ile geçerli pasaportları olmalıdır ve kesinlikle Alman Konsolosluklarının belirlediği belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir.

 
Aile ziyaretleri için Almanya’da bulunan akrabanın davetiye yazması vizelerin kabulü için önemli şartlardan birisidir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?

Almanya Aile Ziyareti Vizesi başvurularında en dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de belgelerin tam ve eksiksiz olmasıdır.
Aile Ziyareti Vizesi için gereken evraklar şunlardır:

  • Yakın zamanda çekilmiş biyometrik fotoğraflar
  • En az altı ay süreyle geçerli pasaport
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Schengen vize başvuru formu
  • Almanya İstek Mektubu veya Vize Davetiyesi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Gelir durumunu gösterir bordro veya ekstre
  • Uçuş rezervasyonları ve ulaşım rotası gibi bilgilerin yer aldığı belgeler
  • Vizeli seyahat boyunca konaklama yapılacak yerin ve konumun bildirilmesi
  • Seyahat amacını anlatan bilgiler
  • Gelir belgeleri

Almanya aile ziyaretini eğer Almanya’da ikamet eden kişi karşılayacak ise o kişinin de kendi gelir durumu ve istek mektubu ile ilgili Alman makamlara bizzat başvuru yapması gerekmektedir.

Almanya aile ziyareti vizesi, Almanya içerisinde akraba, aile ya da arkadaşını ziyaret etmek isteyenlerin ülkeye giriş yapmak için almaları gereken C tipi vizedir.Ticari vizenin aksine bu vizenin başvurusu Almanya Konsolosluğuna yapılmaktadır. Direkt olarak konsolosluk resmi web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurduktan sonra konsolosluk tarafından talep edilen belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Belgeleri tamamladıktan sonra ise vize başvuru süreniz başlamış olacaktır. Her vize tipi için talep edilen belgeler değişmektedir. Amaca uygun vize tipini belirledikten sonra talep edilen evrakları doğru bir şekilde tamamlamak önemlidir. Yanlış bir vize tipine dair belgeler ile başvurunuz reddedilecektir.

Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Kaç Gün Alınabilir?

Almanya aile ziyareti vizesi bir Schengen vizesi olması nedeniyle Schengen üye ülkelerde belirlenen süre için vize verilmektedir. Belirlenen sürede en fazla 90 gün olmaktadır. Almanya içerisinde 90 günü aşan ziyaretlere izin verilmemektedir. Doğru vize kullanımı sonucunda bu ziyaret süresi zamanla artabilir. Bu vize ile Almanya’ya giriş yapan kişiler bir işte çalışamaz ve iş kuramaz.

almanya-aile-ziyareti-vizesi

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Almanya’daki yakınlarını ziyaret etmek isteyen kişilerin alması gereken bir vize türüdür.

 

Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Ne Zaman Başvurulur?

Seyahat tarihini belirledikten sonra 3 ay öncesinden başvuru işlemlerini başlatmanız gerekmektedir. Bu süre en fazla 4 haftaya kadar inmektedir. Ziyaret öncesinde başvurunuzu yapmanız zamanında vizenizin onaylanmasını sağlayacaktır. Aksi durumda vize, ziyaretinize yetişmeyecektir.

Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Nereye Başvurulmaktadır?

Almanya aile ziyareti vizesi başvurularınızı Almanya Konsolosluğuna yapmanız gerekmektedir. Vize başvuru formuna da konsolosluk resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Almanya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Almanya aile ziyareti vizesi için talep edilen evrakların eksik ve hatalı olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir eksiklik vize başvurusunun reddedilmesine neden olacaktır. Vize için belirlenen ücret de reddedildiğinde geri ödenmemektedir. Yeni vize başvurusunda yatırılacak olan vize harcı da tekrar yatırılmaktadır. Bu nedenle evraklar için titiz bir çalışma yürütülmelidir.

  • Pasaport

    Almanya seyahati öncesinde en az 2 boş sayfası olan ve 10 yıl içerisinde çıkarılmış pasaport sahibi olunmalıdır. Pasaportlar ziyaret süresinde de en az 3 ay geçerliliğini korumalıdır.
  • Biometrik Fotoğraf

    Toplamda 2 adet ve 3,5×4,5 ölçülerinde, arka fonu beyaz olan biometrik fotoğraf hazırlanmalıdır. En fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Başka bir vize başvurusunda kullanılan fotoğraflar kabul edilmemektedir.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

    Aile ve ikametgah adreslerinin olduğu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de talep edilen önemli belgelerdendir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

    Ön ve arka nüfus cüzdanı fotokopisi de dosyada bulunmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu

    Almanya aile ziyareti vizesi
    formuna Almanya Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

  • Vize Davetiyesi

    Kişi ya da kurum tarafından oluşturulan ve Almanya onaylı vize davetiyesi de dosyada yer almalıdır.
  • Finansal Durumu Gösteren Belgeler

    Son 3 ayı gösteren maaş bordrosu, banka hesap dökümü ıslak imzalı bir belge ile sunulmalıdır. Kişinin hesabında en az 4000 TL bulunması da vize şartları arasında yer almaktadır.

  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Uçak Bileti ve Konaklama Rezervasyon Belgeleri

    Seyahatiniz öncesinde vize onay durumu kesinleşmeden bilet alım işlemleri yapılmamalıdır. Gidiş – Dönüş uçak bileti ve konaklama yapılacak otelin rezervasyon belgeleri vize başvuru dosyasına eklenmelidir.

  • Mesleki Durumu Gösteren Belgeler

    Almanya aile ziyareti vizesi başvurusunda bir mesleğiniz var ise ve çalışıyorsanız; mesleğinize dair kayıt belgeleri, iş dökümü, şirketten alınacak Sicil Kayıt Sureti, Bağkur ya da SGK Hizmet dökümü belgeleri hazırlanmalıdır. Emekli olan kişiler aylık maaşı gösteren belgeler ve öğrencilerde eğitim aldıkları kurumdan alınmış öğrenci belgesi başvuru dosyasında olmalıdır.

  • Son Üç Yıl İçerisinde Sahip Olunan Vizelere Ait Fotokopi Örneği

Almanya vize evrakları hakkında bilgi alınız.

Almanya Büyükelçiliği sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Güncel S.S.S

Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?

Almanya’ya tanıdıklarını ziyaret etmek için gitmek isteyen kişiler bu vize türüne başvurmalıdır. Bu kişilerin başvuru esnasında oluşturması gereken evraklar eksiksiz olmalıdır. Başvuruların seyahat tarihinden en geç 1 ay en erken 3 ay evvel başlatılması gerekmektedir. Vize almayı başaran kişilerin, vizelerinin onay almasından itibaren 3 ay sonunda Türkiye’ye geri dönmeleri zorunludur.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya’ya aile ziyareti için gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türü C’dir. Bu vize türleri kısa seyahatleri kapsamaktadır. Bu vizeye başvuru yapmak isteyen kişilerin seyahat tarihine bağlı olarak en geç 1 ay kala başvurularını tamamlamaları gerekmektedir çünkü bu vizenin sonuçlanması 15 günü bulabilmektedir. Pandemi gibi ekstra sebeplerle bu süreç uzayabilmektedir.

Almanya Aile Ziyareti Vize Ücreti 2023 Nedir?

Almanya kısa süreli vize Konsolosluk harcı 80 Euro’dur, bu bedele 40 Euro vize başvuru hizmet bedeli eklenmelidir.

Almanya Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?

Almanya Aile Ziyareti Vizesi almak için yetkili vize başvuru merkezlerinden randevu almak ve vize ücretini ödemek gerekir.

Almanya Büyükelçilik sayfasından bilgi alınız.

Almanya vize başvuru sayfamızı ziyaret ediniz.

 

Almanya Vize Evrakları 4 – ERAYTUR.COM

Almanya Vize Evrakları

Almanya vizesi evrakları nelerdir?

Almanya Vizesi Evrakları 2023

Almanya’ya turist olarak gitmek isteyen vatandaşların Schengen vize kategorisi içerisinde olan Almanya Turist Vizesi‘ne başvurmaları gerekmektedir. Başvuruda konaklama bilgileri, seyahat süresi ve mesleki durum gibi kriterler önem arz etmektedir.


Bulunduğunuz bölgedeki Alman konsolosluğu vasıtasıyla yapacağınız başvuru sonrasında başvurunuzun uygun bulunması durumunda 90 güne kadar Almanya Turistik Vizesi almaya hak kazanabilmektesiniz. Ayrıca başvurunun kabulü durumunda Schengen vizesi de alınmış olacağından 25’ten fazla Avrupa ülkesini de ziyaret edebilirsiniz.

 
Almanya’ya turist veya kısa süreli gitmek için turist vizesi alınması gerekiyor.


Almanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Alman Konsolosluklarına turist vizesi için başvuru yapacak olanların aşağıdaki belgeleri ibraz etmeleri gerekmektedir:

  • Vize Başvuru Dilekçesi
  • Seyahat Belgesi
  • Mesleki Belgeler
  • Gelir Belgeleri
  • Konaklama & Rezervasyon Evrakları
  • Geri Dönüş Yapılacağına Dair Evraklar
  • Muvafakat-name(başvuru yapacak kişi 18 yaşından küçük ise)

Yukarıdaki belge ve evrakların eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanarak başvuru yapılması başvurunun onaylanma olasılığını artırmaktadır. Ayrıca vize alma konusunda yardımcı olan firmalarla çalışmak da prosedürlerin daha doğru yapılmasını sağlayarak kabul oranını yükseltmektedir.

almanya-vize-evrak-bilgi

Almanya vize evrakları uzman danışmanlar gözetiminde hazırlanmalı ve eksiksiz, hatasız bir şekilde vize başvuru dosyası oluşturulmalıdır.

 

Almanya Vize Evrakları S.S.S

Almanya Vize Evrakları Nelerdir?

Vize başvuru evrakları vizenin türüne göre değişim göstermekle beraber, her başvuru formunda olması gereken temel evraklar bulunmaktadır. Bunlar; kişilerin pasaportları, başvuru formları, güncel çekilmiş olan biyometrik fotoğraf, sağlık sigortaları, mesleki evraklar ve seyahat ile ilgili evraklardır.

Almanya Vize Evrakları Nereye Teslim Edilir?

Kısa süreli vize türlerinde Almanya vize evrakları yetkili vize başvuru merkezine teslim edilir. Uzun süreli vizelerde vize evrakları Almanya konsolosluğu vize birimine teslim edilmelidir.

Almanya Vize Evrakları Nasıl Düzenlenir?

Almanya vize evraklarındaki kişisel bilgiler doğru ve eksiksiz olmalıdır. Resmi belgelerde imzalar ve kaşeler bulunmalıdır.

Almanya Vize Türleri 5 – ERAYTUR.COM

Almanya Vize Türleri

Almanya vize türleri nelerdir?

Almanya Vize Başvurusu

Almanya, Avrupa Birliği vize anlaşmaları gereğince “Schengen Alanı“nın parçası olduğundan Türkiye’nin dahil olduğu pek çok ülke üzerinden Almanya’ya doğrudan pasaport ile vizesiz giriş imkanı bulunmamaktadır.

 
Almanya vizesi için başvurular ilgili ülkenin diplomatik yetkili konsoloslukları üzerinden yapılmaktadır.

Almanya Vizesi Başvuru Türleri Nelerdir?

Almanya vizesi almak isteyen vatandaşlar için çeşitli vize başvuru türleri mevcuttur. Bunların en önemlileri:

  • Turist Vizesi
  • Aile Ziyareti Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Çalışma İzni Vizesi

Vize alma sebebine uygun olarak seçilecek vize başvurusu türü ve istenilen belgelerin eksiksiz doldurulması başvurunun kabulünü artıran en önemli etkenlerdendir. Turist Vizesi Almanya’ya turist olarak kısa zamanlı gidecek olan kişileri kapsarken, Aile Ziyareti Vizesi yine turist vizesine benzemekle birlikte ancak Almanya içerisinde akrabası bulunanların alabileceği vize türüdür. Öğrenciliği sebebiyle Almanya’da bulunan bir okulu kazanmış olan kişilerin başvurabileceği Öğrenci Vizesi ve Almanya’da çalışmak üzere gerekli koşulları sağlayan kişilerin başvuru yapabileceği Çalışma İzni Vizesi de mevcuttur. Tüm vize türleri için başvurular ilgili ülkenin konsolosluklarına bizzat veya randevu usulü ile yapılmaktadır. Vize başvurusunun kabulü veya reddi de bu ülkelerin diplomatik haklarından olmakla birlikte 2015 yılına ait yayınlanan istatistiki verilere göre Türkiye’den kabul edilmeyen Schengen Vizesi başvurularının oranı sadece %3.9’dur.

almanya-vize-turleri-bilgi

Almanya vize türleri hakkında vize başvuru merkezlerinden bilgi alabilir, vize başvuru dosyanızı eksiksiz ve hatasız şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Almanya Vizesi Başvuru Ücreti ve Vize Süresi Ne Kadardır?

Almanya vizesi ücreti ve başvuru süresi, başvuru yapılacak vize türü ve başvuru işlemlerine göre değişmektedir. Bununla birlikte profesyonel bir şirket ile çalışılması işlemlerin daha hızlı ve kolay halledilmesine yardımcı olmakla birlikte prosedürlerin gerektiği gibi işlemesi dolayısıyla kabul oranını artırmaktadır. Vize başvurusu kabul edilen kişiler Schengen Vizesi‘nin geçerli olduğu tüm ülkelerde maksimum 90 güne kadar konaklayabilmektedirler. 90 günden daha fazla konaklama izni almak isteyenlerin ise Almanya Ulusal Vizesi‘ne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Almanya Vize Türleri S.S.S

Almanya Vize Türleri Nelerdir?

Almanya Vize Türleri temelde ikiye ayrılır. Kısa süreli Almanya vizeleri ve Uzun süreli Almanya vizeleri. Kısa süreli vizeler arasında Turistik Vize, Ticari Vize, Eğitim Vizesi, Aile Ziyareti Vizesi, Tedavi amaçlı vize, Sportif ve Kültürel Vizeler bulunur. Uzun süreli vizeler Çalışma vizesi, Oturum vizesi gibi uzun süre Almanya'da ikametgah etmeye yarayan vizelerdir.

D Tipi Vize Almanya Nedir?

Almanya D tipi Ulusal vize uzun süreli bir vize türüdür. Çalışma izni ve Oturum izni vizelerinden oluşur.

C tipi Almanya Vizesi Nedir?

Almanya Schengen C tipi vizesi kısa süreli vizeleri ifade eder. Turistik vize, Ticari vize, Eğitim vizesi, Aile ziyareti vizesi gibi vizeleri kapsar

Almanya Büyükelçiliği sitesini ziyaret ediniz.

Almanya Hakkında 6 – ERAYTUR.COM

Almanya Hakkında

Almanya hakkında güncel bilgiler

1871 yılında ulusal birliğini sağlamış olan Almanya, Amerika’dan sonra en çok göç alan ikinci ülke konumundadır. Bunda güçlü ekonominin ve iş olanaklarının fazla olması oldukça etkili olmuştur. Özellikle 70’li yıllarda ülkemizden de oldukça fazla göç alan Almanya, bugün hala milyonlarca Türk vatandaşına ev sahipliği yapmaktadır.

Almanya Avrupa’nın en önemli sanayi kenti olarak karşımıza çıkmaktadır. Resmi dili Almanca olan ülke, farklı milletlere ev sahipliği yapmasıyla da öne çıkar.

Almanya İklimi

 Almanya’nın en önemli özelliği her mevsim bolca yağış almasıdır. Karasal iklime sahip olan Almanya, kışları oldukça soğuk geçirirken, yaz aylarını ise ılık geçirir.

Ekonomi ve Kültür

Almanya hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de ekonomi ve kültürdür. Oldukça büyük bir sanayi ülkesi olan Almanya, ekonomik yönden çok fazla gelişmiştir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra tamamen yerle bir olan Almanya bugün dünyanın en iyi sanayisine sahip iki üç ülkeden birisi konumundadır.

Almanya kültürü de önemlidir. Her yıl onlarca kültür sanat festivaline ev sahipliği yapan Almanya, bu konuda da başı çeken ülkeler arasında yer alır.

almanya-hakkinda-bilgiler

Almanya Avrupa Birliği’nin önder ülkelerinden biridir. ABD’lerinden sonra dünyada en çok göçmen alan ikinci ülkedir.

 

Almanya’da Eğitim

 Her yıl yüzbinlerce genç, dünyanın her yerinden Almanya’ya eğitim amacıyla akın etmektedir. Bunda Almanların harika eğitim yapısı ve bilim adamı yetiştirme potansiyeli büyük önem taşır.

Almanya’da çoğu üniversitenin ücretsiz olarak eğitim veriyor olması, Almanya’nın cazibesini oldukça arttıran unsurlar arasında yer alır. Bilim adamı yetiştirme konusunda en önde gelen ülkelerden bir tanesi olan Almanya, eğitim konusunda öncü olmayı da sürdürmektedir.

Almanya Vizesi

 Almanya hakkında merak edilen bir diğer konu vize işlemleridir. Almanya’yı ziyaret edebilmek için, kişinin Schengen vizesi alması gerekmektedir. Schengen vizesi, Almanya’ya giriş için zorunludur. Schengen başvuru formu hem Almanca hem de Türkçe olarak doldurulmalı ve tamamen doğru bilgiler içermelidir. Aksi takdirde başvurunuz iptal olabilir.

Almanya Hakkında S.S.S

Almanya Hakkında İlginç Bilgiler Nedir?

Almanya’nın %33’ü ormanlar ve ormanlık alanlar tarafından işgal edilmiştir. Almanya, Avrupa Birliği üyesidir. Alman Üniversitelerinde eğitim hem Almanlar hem de Alman olmayanlar için ücretsizdir. Ülkede 2100 kadar kale var. Almanya’da yaklaşık 1500 çeşit farklı bira bulunmaktadır. Almanya’nın sınır komşuları Danimarka , Lüksemburg, Belçika , Polonya, Fransa vb. Almanya, dünyanın en yoğun nüfuslu ülkelerinden biridir. Ülkede 16 eyalet vardır ve tüm eyaletler kendi işleyişinde özerktir. İç meseleleri anayasalarına tabidir. Dünyada ilk basılı kitabın Almanca olduğu gerçeğini duyunca şaşırmış olmalısınız. Almanya, yıllık yayınlanan kitap sayısı bakımından önde gelen bir ülkedir. Bir yılda 94.000’den fazla kitap yayınlanır. Almanca, Almanya, İsviçre , Lüksemburg gibi ülkelerin resmi dilidir . Berlin, Avrupa’nın en büyük tren istasyonuna sahiptir. Berlin, Fransa’nın başkenti Paris’ten dokuz kat daha büyük. Almanca “Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft” kelimesi 79 harf uzunluğundadır ve dünyada en uzun yayınlanan kelimedir. Almanya’da 300’den fazla ekmek çeşidi bulunmaktadır. Almanca, dünyada en yaygın olarak öğretilen üçüncü dildir. Almanya otomobil alanında hakimdir ve Almanya’nın önde gelen otomobil markalarından bazıları Mercedes, BMW ve Audi’dir. Almanya, Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomisi ve ABD, Çin ve Japonya’dan sonra dünyanın dördüncü büyük ekonomisidir. Almanya’da 100’den fazla sosis çeşidi bulunmaktadır. Almanya, dünyanın en büyük ikinci bira tüketicisidir.

Almanya Hakkında-Almanya'da Türk Nüfus Ne Kadar?

Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin açıkladığı resmî veriye göre 2023 yılı itibarıyla Almanya‘da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.

Almanya Hakkında- Almanya Ekonomisi Ne Durumda?

ALMANYA EKONOMİSİ (2023) GSYİH (milyar Dolar) 3,863 Reel GSYİH Büyüme Oranı (%) 0,6 Nüfus (milyon) 83 Nüfus Artış Hızı (%) 0,3 Kişi Başına GSYİH (PPP, Dolar) 53,567 Enflasyon Oranı (%) 1,3 İşsizlik Oranı (%) 3,5 İhracat (milyar Dolar) – fob 1,464 İthalat (milyar Dolar) – fob 1,217 Kaynak: Economist Intelligence Unit (2023) Başlıca Ticaret Ortakları: Çin, Fransa, ABD, Hollanda İhraç Edilen Başlıca Ürünler: Kara ulaşım araçları, giyim eşyası ve aksesuarları, tekstil elyafı ve mamulleri, meyve ve sebzeler, enerji üreten makine ve cihazlar, haberleşme cihazları, elektrikli makine ve cihazlar, metallerden nihai ürünler, kauçuk ve mamulleri, motorların aksam parçaları. İthal Edilen Başlıca Ürünler: Kara ulaşım araçları, sanayi kollarında kullanılan makine ve cihazlar, plastik ve plastikten mamul eşya, elektrikli makine ve cihazlar, enerji üreten makine ve cihazlar, demir-çelik, eczacılık ürünleri ve organik kimyasal ürünler, vinil polimerleri, silikonlar.

Almanya Büyükelçiliği sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Almanya vize ücretleri sayfamızı ziyaret ediniz.

Antalya Konsolosluğu 7 – ERAYTUR.COM

Antalya Konsolosluğu

Antalya konsolosluluğu iletişim bilgileri

Antalya Konsolosluğu, Almanya’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için vize başvurularını alan bir kurumdur. Ayrıca Türkiye’de ikamet eden Alman vatandaşlarının pasaport işlemleri de yine Antalya Konsolosluğu aracılığı ile yapılmaktadır.

Antalya konsolosluğu Antalya, Burdur ve Isparta bölgelerinde hizmet vermektedir.

Almanya Vizesi

Antalya Konsolosluğu, Almanya’yı kısa süreli olarak ziyaret etmek isteyen kişilerin başvuru yapabileceği bir konsolosluktur. Almanya vizesi alabilmek için ilk etapta vize başvuru formunu doğru bir biçimde doldurmak gereklidir. Vize başvuru formu, seyahat amacınızı ve kişisel bilgilerini girmeniz gereken bir formdur. Bu formda vermiş olduğunuz tüm bilgilerin doğru ve tutarlı olması gerekmektedir. İnAksi takdirde başvurunuz iptal olacaktır.

Vize başvuru formunun önemli noktalarından bir tanesi de formun ıslak imza ile imzalanmış olmasıdır. Islak imza kullanılarak imzalanmayan başvuru formları, geçersiz sayılacaktır.

Gerekli Evraklar

Antalya konsolosluğu aracılığı ile vize başvurusu yaparken, sizden istenecek olan çeşitli evraklar bulunacaktır. Bu evraklar aşağıdaki gibidir.

  1. Pasaport

Sizden istenecek olan ilk evrak pasaporttur. Pasaportunuz güncel olmalı ve deforme olmamış olmalıdır. Ayrıca mutlaka boş 2 sayfasının bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Arkalı önlü ve resminizin belirgin olduğu nüfus cüzdanı fotokopisi.

  1. Biyometrik Fotoğraf

Arka planı beyaz renkte olan biyometrik fotoğraf. 2 adet olacak olan biyometrik fotoğraflarda kişinin yüzü net olmalıdır.

  1. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

E devlet üzerinden alınacak olan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği getirilecek olan son belgedir.

Getirmiş olduğunuz evraklardaki bilgiler mutlaka vize başvuru formunuzda yer alan bilgilerle tutarlı olmalıdır. Aksi takdirde vize başvurunuz reddedilecektir. Yine doldurmuş olduğunuz vize formunuz eksiksiz olmalı ve ıslak imzalı biçimde imzalanmış olmadır.

antalya-konsolosluk

Antalya’da bulunan vize başvuru sahipleri vize işlemlerini Antalya Konsolosluğu vasıtasıyla gerçekleştirebilir.

 

Almanya vize evrakları 2023 sayfamızda güncel bilgileri bulabilirsiniz.

Antalya Konsolosluğu S.S.S

Almanya Antalya Konsolosluğu Adresi Nedir?

Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu, Çağlayan Mah. Barınaklar Bulv. No: 54, 07235 Antalya

Almanya Antalya Konsolosluğu Telefon Numarası Nedir?

Almanya Antalya Konsolosluğu Telefon Numarası: +90-242-314 11 01, 0-242-314 11 02

Almanya Antalya Konsolosluğu Konsolos Kimdir?

Almanya Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel'dir.

Almanya Antalya Konsolosluğu Görev Alanındaki İller Hangileridir?

Almanya Antalya Konsolosluğu Görev Alanındaki İller: Antalya, Burdur ve Isparta

Almanya Büyükelçiliği Ankara İnternet sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Bodrum Fahri Konsolosluğu 8 – ERAYTUR.COM

Bodrum Fahri Konsolosluğu

Almanya bodrum konsoloslugu bilgi

Bodrum Fahri Konsolosluğu, Bodrum’da görev yapan yetkilendirilmiş bir konsolosluktur. Fahri konsolosluklar, konsolosluk kurulması gerekmeyen bölgelerde, iki ülke arasındaki ticari faaliyetleri kolaylaştırmak için kurulan konsolosluklardır. Konsolosluklarda çalışan kişilerin, o ülkenin vatandaşı olma zorunlulukları söz konusu değildir.

Bodrum fahri konsolosluğu diğer konsoloslukların aksine sadece Muğla bölgesinde görev almaktadır.

Almanya Konsolosluğu Konsolosluk İşlemleri

Almanya konsolosluğu ve büyükelçiliği, Almanya’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını alan Almanya devletinin yetkilendirdiği kurumlardır. Almanya konsoloslukları ve büyükelçiliği, aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Almanya vatandaşlarının da konsolosluk işlemlerini yürütmektedir. Belge tasdiki, pasaport, evlilik, dirim belgesi ve vatandaşlık belgesi gibi konularda, Alman vatandaşları Türkiye’de yer alan konsolosluklara başvurabilirler.

Almanya Konsolosluğu Vize Başvuru İşlemleri

Almanya konsolosluğu ve Almanya büyükelçiliği, düzenli olarak vize başvurularını almaktadır. Konsolosluk ve büyükelçilik, vize başvurularını aracı kurumlar aracılığıyla toplamaktadır. Almanya’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen formunu doldurmaları gerekmektedir. Schengen formu,  bilgisayar ortamında doldurulmalı ve bilgiler eksiksiz biçimde girilmelidir. Schengen Formu hem Almanca hem de Türkçe olarak doldurulmalıdır. Çıktı alındıktan sonra da ıslak imza ile imzalanmalıdır. Schengen formunda vereceğiniz bilgileri tutarlı ve doğru olmalıdır. Aksi takdirde başvurunuzun reddedilme ihtimali vardır.

bodrum-fahri-konsolosluk

Bodrum’da bulunan Alman vatandaşı kişiler fahri konsolosluk aracılığı ile işlem yapabilmektedir.

 

Bodrum Fahri Konsolosluğu S.S.S

Almanya Bodrum Fahri Konsolosluğu Adresi Nedir?

Almanya Bodrum Fahri Konsolosluğu Adres: Kanuni Sultan Süleyman Caddesi No: 15 – 48400 Bodrum, Bitez / MUĞLA

Antalya Bodrum Fahri Konsolosluğu Telefon Numarası Nedir?

Antalya Bodrum Fahri Konsolosluğu Telefon Numarası: 02523639285

Almanya Bodrum Fahri Konsolosluğu E-mail Adresi Nedir?

Almanya Bodrum Fahri Konsolosluğu E-mail adresi: [email protected]

Antalya Bodrum Fahri Konsolosluğu İşlemleri Nelerdir?

Bodrum’da bulunan konsolosluk fahridir. Asıl konsolosluklara yardımcı olunması ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri düzene koymak amacıyla açılmıştır. Bu konsolosluklar ticari merkezlerde daha çok açılmakla beraber, asıl konsoloslukların açılmasının gerekmediği bölgelerde açılmaktadır. Bu konsolosluklar vize başvurularını alma yetkisi vardır ancak bu başvuruları değerlendirme yetkileri yoktur. Bodrum konsolosluğu yalnızca Bodrum’da olmamakla beraber çevre illerde de görev yapabilme şansına sahiplerdir.

Almanya Büyükelçiliği sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya vize evrakları 2023 sayfamızdan güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bursa Fahri Konsolosluğu 9 – ERAYTUR.COM

Bursa Fahri Konsolosluğu

bursa fahri konsolosluğu iletişim bilgileri

Bursa Fahri Konsolosluğu Bursa ve çevresinde görev almaktadır. Fahri konsolosluklar, konsolosluk kurulması gerekmeyen yerlerde, ticari faaliyetleri yürütmek amacıyla görev almaktadırlar. Fahri konsolosluklar iki ülke arasındaki ticari faaliyetleri kolaylaştırır.

Bursa Fahri konsolosluğu, sadece Bursa’da değil çevre illerde de çeşitli hizmetler vermektedir. Bursa Fahri Konsolosluğu Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Eskişehir’de vatandaşlara hizmet vermektedir

Almanya Vizesi Başvurusu

Almanya’da kısa süreli bulunmak isteyen kişiler, vize başvurularını Almanya konsolosluğu aracılığı ile yapabilmektedirler. Erasmus, transit ve aile ziyareti gibi seyahatlerde konsolosluklar aracılığı ile bu işlemler yapılabilmektedir. Uzun süreli oturma izni için ise Alman Büyükelçiliği tarafından yapılmaktadır.

Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  1. Vize Başvuru Formu

İlk evrak vize başvuru formudur. Bu form seyahat amacını ve kişisel bilgileri içeren ana evraktır. Bu formdaki bilgileri doğru ve eksiksiz biçimde doldurmak hayati bir önem taşır. Aksi takdirde başvurunuzun reddedilmesi söz konusudur. Bu nedenle vize başvuru formunun eksiksiz biçimde doldurulması şarttır. Ayrıca vize başvuru formu mutlaka ıslak imza ile imzalanmalıdır.

  1. Pasaport

Güncel olan ve deforme olmamış pasaport istenilen evraklardan bir diğeridir. Pasaport’un içerisinde gerekli bilgilerin yer alabilmesi için, iki adet boş sayfa olması gerekmektedir.

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi istenilen evraklardan bir diğeridir. Fotoğrafınız net bir şekilde çıkmış olmalıdır.

  1. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

E devlet üzerinden temin edilecek olan tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, istenilen diğer evraklardan bir tanesidir.

  1. Biyometrik Fotoğraf

2 adet arka planı beyaz olan biyometrik fotoğraf istenilen diğer evraklardan bir tanesidir. Bu fotoğraflarda yüzü kapatacak herhangi bir aksesuarın bulunmaması gerekmektedir.

bursa-fahri-konsolosluk-bilgi

Bursa’da bulunan Alman vatandaşları Fahri konsolosluktan yardım alabilir.

Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu S.S.S

Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu İşlemleri Nelerdir?

Bursa’da bulunan bu konsolosluk fahri bir konsolosluktur. Yalnızca Bursa ili içerisinde değil Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir gibi çevre illerde de görev yapabilmektedir. Fahri konsoloslukların asıl amacı iki ülke arasında bulunan ticaret ilişkisini düzenlemektir. Vize başvurularını asıl konsolosluklar adına toplamaktadır. Karar yetkisi bulunmamaktadır. Almanya’ya gidecek olan kişilerin ülkede kısa süre bulunması dahilinde işlemlerini fahri konsolosluktan gerçekleştirebilmektedir.

Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu Adresi Nedir?

Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu Adresi: Bağlarbaşı, 1. Sedir Sk., EVKE ONYX, D:KAT 4, 16160 Osmangazi/Bursa

Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu Telefon Numarası Nedir?

Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu Telefon Numarası: (0224) 221 00 99

Almanya Büyükelçiliği sayfasına ulaşabilirsiniz.

Almanya vize evrakları güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Edirne Fahri Konsolosluğu 10 – ERAYTUR.COM

Edirne Fahri Konsolosluğu

Edirne fahri konsolosluk iletişim bilgileri

Edirne Fahri Konsolosluğu, Edirne ve çevresinde konsolosluk işlemlerini yürütmektedir. Fahri konsoloslukların görevi, konsolosluk açılmasına gerek duyulmayan bölgelerde, iki ülke arasındaki ticaret faaliyetlerini kolaylaştırmaktır. Bu nedenle Fahri Konsolosluğu, Almanya Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilmiştir. Fahri Konsolosluklar ek olarak, Türkiye’de yaşayan Alman vatandaşlarının da konsolosluk işlemlerine yardımcı olmakla görevlidirler.

Edirne Fahri Konsolosluğu sadece Edirne’de değil çevre illerde de çalışmalar yürütmektedir.  Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde hizmet vermektedir.

Almanya Konsolosluğu Konsolosluk İşlemleri

Almanya Konsolosluğu ve Almanya Büyükelçiliği, Almanya’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını alan yetkili kurumlardır. Yine bu kurumlar, Türkiye’de ikamet eden Alman vatandaşlarının da konsolosluk işlemlerini yürütmektedir. Pasaport çıkarma, tasdik belgesi, vatandaşlık belgesi ve evlilik işlemleri, Türkiye’de bulunan Alman Konsolosluğu ve Büyükelçiliği aracılığıyla yürütülmektdir.

Almanya Konsolosluğu Vize İşlemleri

Almanya’yı ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Schengen vizesi almak zorundadırlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen vizesi almak için Almanya konsolosluklarına başvurmaları gerekmektedir. Vize başvurusu için ilk etapta, schengen formunun doldurulması gerekir. Schengen başvuru formu bilgisayar ortamında hem Almanca hem de Türkçe olarak doldurulmalıdır. Daha sonra bu form ıslak imza ile imzalanmalıdır.

edirne-fahri-konsolosluk

Edirne’de bulunan kişiler Almanya Edirne konsolosluğundan bilgi ve yardım alabilir.

Edirne Fahri Konsolosluğu S.S.S

Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu Adresi Nedir?

Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu Adres: Balıkpazarı Cad. Of Sitesi C Blok D. 2 22023 Kaleiçi -Edirne

Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu Telefon Numarası Nedir?

Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu Telefon Numarası 0 284 213 55 63

Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu E-Mail Adresi Nedir?

Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu E-Mail Adresi [email protected]

Almanya Büyükelçiliği sitesine ulaşınız.

Almanya vize başvurusu hakkında bilgi alınız.